Selecteer een pagina

Doreth Eijkens | Interieur Architectuur  (www.interieurdoos.nl)

Doreth legt verbindingen tussen mens, ruimte en ervaring, waarbij het vinden van de juiste balans tussen interieur, exterieur, sfeer, licht en kleur een belangrijke rol speelt. De detaillering en verfijning van elk programma en ontwerp zijn kenmerkend voor haar werk.

Het persoonlijke gesprek is voor mij het uitgangspunt. Door onbevangen en open te luisteren naar uw verhaal ben ik in staat me volledig in te leven in uw wensen. Als regisseur wil ik u verassen met een inspirerend ontwerp met als doel het creëren van een persoonlijk, sfeervol en functioneel interieur.

Het ontwerp moet passen als een maatkostuum, waarbij materiaal, kleur, licht, geluid en ruimte, zowel binnen als buiten samensmelten. De ervaring van de ruimte vertelt immers een interessant verhaal, een verhaal dat je keer op keer wilt lezen omdat het blijft fascineren.

Villa Maarheeze

In deze bosrijke omgeving werd een bijzondere villa gerealiseerd waarbij de binnen/buiten relatie en het optimaal gebruik van het daglicht centraal staat.

Bewoners wilden daarnaast een stijlvol en kleurrijk design-interieur dat aansluit bij de kunst die zij tijdens hun reizen hebben verzameld.

Room49 Oisterwijk

Vraag opdrachtgever:

Ontwikkelen van een horecaconcept voor een ruimte van 100 m2 waar we hospitality in de ruimste zin van het woord willen faciliteren.  Hij wilde, ‘het ontbijt ‘, de koffie, de lunch, de thee, de borrel, het diner, en de bar.

Daarnaast wilde hij ook een klimaatkast voor witte en rode wijn waar klanten een kluisje kunnen huren om daar hun via de eigenaar gekochte wijn in te bewaren. Deze wijn kan men bij ieder bezoek gebruiken en zo ontstaat er een vaste klantenkring. Met deze opgave werd het een interessante puzzel.

De Klimaatkast met zijn te huren kluisjes kreeg een prominente rol in de ruimte met daarvoor een 6 meter lange op maat gemaakte bank.

Het ontwikkelen van deze klimaatkast waarbij een deel 12-14 graden en het andere deel 4-8 graden moest koelen bleek een echt technisch dingetje. Maar door onderzoek en het inzetten van professionals op het gebied van koelen, staat er nu een prachtige functionele klimaatkast.

Villa Vught

Vraag van de opdrachtgever;

We hebben een plan van de architect en willen heel graag geholpen worden met de aankleding van het volledige interieur. De architect had een bijzonder split-level huis met een open verbinding naar de tuin ontworpen. Door het spelen met halve niveau’s ontstond in de keuken een plafondhoogte van 5 meter.

Door de hoge kasten in te bouwen onder het split-level deel creëerden we ruimte voor een groot keukeneiland. Om de 2 niveau’s te verbinden hebben we boven het eiland een op maat gemaakte afzuigkap aan pendels gehangen.

website:                                  www.interieurdoos.nl

FB:                                           https://www.facebook.com/doreth.eijkens

Linkedin:                                https://www.linkedin.com/in/doretheijkens